Uw Single Malt Whisky

Glenfiddich Foto distilleerderij
Meer afbeeldingen

Leeftijd: 12
Alcohol: 40 %
Richtprijs *: € 27
Opgericht: 1886
Regio: Speyside
Aantal ketels: 28
Bezoek website 
Informatie over de whisky:


Glenfiddich 12 jaar oud


Glenfiddich '12 years old' is de populairste Scotch Single Malt Whisky ter wereld en wordt wereldwijd in zo'n 180 landen verkocht. De whisky is minimaal twaalf jaar gerijpt in eikenhouten vaten. Glenfiddich is de enige Highland whisky die gedistilleerd, gerijpt en gebotteld wordt op de eigen distilleerderij.

Proefnotities:
Kleur: licht goudgeel
Geur: fris en fruitig met een vleugje peer
Smaak: rijke fruitsmaken, grenenhout en een vleugje turf
Lagering: minimaal 12 jaar op traditioneel eiken Bourbon vaten en sherry vaten (9:1)


 
Informatie over de distilleerderij:

GLENFIDDICH  DISTILLERY

Toen William Grant meer dan honderd jaar geleden begon met de bouw van zijn bescheiden distilleerderij, had hij nooit kunnen vermoeden dat Glenfiddich op een dag 's werelds populairste Scotch single malt whisky zou worden.

William Grant werd in 1839 geboren in Dufftown, een klein stadje in de Speyside regio van de Schotse Hooglanden. In die tijd kreeg de Speyside snel de reputatie van perfecte plaats om malt whisky te produceren, dankzij de heldere riviertjes die over graniet en turf stromen. Het zuivere bronwater en het koele, niet ruwe klimaat, voegen elegantie en karakter toe aan de malts.

In 1866 kwam William bij de Mortlach distilleerderij terecht en begon zijn droom om zijn eigen distilleerderij te bouwen en de beste whisky in de wijde omtrek te maken. Aan het eind van de zomer van 1886 kocht William het stuk land Glenfiddich - Keltisch voor 'Vallei van het Hert'. Het meest kenmerkend was wel het zuivere water van de bron Robbie Dhu. Deze bron kon al het benodigde water leveren voor William's 'beste whisky van de vallei'.

Op Eerste Kerstdag 1887 stroomde de eerste Glenfiddich uit de distilleerketels. Vijf generaties later is William Grant & Sons Ltd. een van de weinige Schotse whiskybedrijven die nog steeds in handen is van de familie van de oprichter. De nazaten van William Grant, die nu nog eigenaar zijn van het bedrijf, delen zijn pioniersgeest en lange termijnvisie. Ondanks de toenemende vraag verwerpen zij iedere aanleiding om de productietechniek te veranderen.* De flessen hebben een inhoud van 0,7l.
* De richtprijs is excl. eventuele bezorg- of verzendkosten.